Aktuel udstilling

Aktuel Udstilling //
Anne Ditte & Liné Ringtved Thordarson

 

I lyset af mørket 

To af galleriets markante kvindelige samtidskunstnere byder på en dialogudstilling; skulptør Liné Ringtved Thordarson (f. 1965) og billedkunstner Anne Ditte (f. 1990). Kunstnerne arbejder med henholdsvis bronzeskulptur og akrylmaleri og udstillingen præsenterer et bredt udsnit af deres stærke kvindeportrætter, der komplementerer og udfordrer hinanden indbyrdes.

Liné Ringtved Thordarson  er uddannet Bachelor of Fine Arts fra Iceland University of the Arts i Reykjavik med speciale i skulptur, og bronzen er hendes foretrukne materiale.
Linés værker har siden debuten i 1997 været repræsenteret på adskillige solo- og gruppeudstillinger på danske og internationale museer, gallerier og kulturcentre. Hendes værker kan desuden opleves udendørs i det offentlige rum i både ud- og indland.

Linés skulpturer er med enkelte undtagelser kvindefigurer, hvis tydelige feminine kropssprog og udtryk reflekterer forskellige sindstilstande eller stemninger, som også afspejles i titlerne; glæde, angst, styrke, begær, styrke, nostalgi og sjælefred. 
Skulpturerne laves først i ler, gips eller voks og støbes til slut i bronze, og bronzens materielle hårdhed kontrasteres ofte af skulpturernes organiske udtryk og værkernes livsbekræftende og passionerede tematik. 

Kunstneren har en særlig evne til at indfange intimitet og sanselighed i sine skulpturer, der fremstår erotiske, blottede, afklædte og hudløse og en hyldest til kvinden og det specifikt kvindelige er implicit nærværende i værkerne.

”Mine skulpturer er ‘levet liv’ omsat til form. Hermed kommer hver skulptur til at indeholde sin egen lille fortælling om livet og mennesket. Glæden, sorgen, erotikken, angsten, roen, forløsningen. Mennesket er nærværende.” 

Anne Ditte arbejder både med maleri og grafik og foretrækker akrylmaling. Undertiden efterbearbejder hun udvalgte grafiske værker, der bemales og undergår flere fortolkninger, så de bliver en slags nye unikaværker. Til den aktuelle udstilling har Anne Ditte udvidet denne knopskydende praksis og har skabt nogle mindre værker malet på pap i formatet 20x20cm, hvor selve paletterne brugt til at skabe de udstillede malerierne er blevet til små selvstændige, abstrakte og finurlige værker, der peger tilbage på selve den kunstneriske skabelsesproces. 
Temaet for malerierne er lys og mørke, og flere af værkerne bærer også koloristisk denne kontrast. 

Anne Dittes værker er malet i et ekspressivt og symbolladet formsprog, der motivisk kredser om kvindeportrætter og dyremotiver, hvor de oftest nøgne kvindefigurer har en vis portrætlighed med kunstneren selv. De fremstår både dystre, mørke og skrøbelige, men også stærke, lidenskabelige og vitale. 
Anne Dittes kunstneriske praksis har et meget personligt afsæt og udtryk, og værkerne er skabt som en bearbejdelse af en række voldsomme, livsomvæltende begivenheder. Flere af værkerne er selvportrætter og bærer alle en personlig historie. 

“Kunst blev en trøst, et tilflugtssted, hvor jeg kunne undslippe virkeligheden, men også bearbejde og fortolke alt, hvad jeg så og følte. Jeg bruger kunst til at formidle den ægthed og ærlighed, som livet tilbyder. Fra al den glæde, håb, kærlighed, sorg og smerte, der findes i os og i os alle.

Liné Ringtved Thordarson udstillede første gang i Galleri Brænderigården i 2008 og Anne Ditte har været tilknyttet galleriet et par år og arbejdet frem mod denne udstilling. Vi glæder os til at vise deres værker frem til deres store og forventningsfulde publikum

Læs mere om Anne Ditte her

Læs mere om Liné Ringtved Thordarson her